Program comenzi: L-V 08:00 - 18:00

Suport telefonic: 0733 042 102

Program comenzi: L-V 08:00 - 18:00

Suport telefonic:
0733 042 102

Dimensiune anvelope:

Sezon:

Producator:

Dimensiuni uzuale:

In cazul in care nu esti sigur ce jante se potrivesc pentru masina ta, te rugam sa ne contactezi la numerele de telefon:

Tip janta:

Dimensiune jante:

Producator:

Dimensiune anvelope:

Destinatie:

Utilizare:

Producator:

Dimensiune anvelope:

Camera:

Producator:

Dimensiune anvelope fata:

Dimensiune anvelope spate:

Producator:

Sezon:

__

Asistentul tau personal,
suna-l pentru a te
consilia!

__

Cele mai frumoase trasee rutiere din România


Trasee rutiere din Romania

 

Îți place să conduci mașina și te simți în largul tău atunci când ai ocazia să mergi pe trasee dificile și pe drumuri cu peisaje splendide. Dacă pentru tine șofatul este o pasiune sau dacă pur și simplu vrei să explorezi locuri noi în următoarea vacanță, iată care sunt cele mai frumoase trasee rutiere din România:

Transfăgărășan

Considerat de așii volanului de la Top Gear cel mai spectaculos drum pentru condus din lume, Transfăgărășan este un traseu șerpuit cu o lungime de 93 de kilometri, care face legătura între Muntenia și Transilvania. Cuprinde numeroase tunele, viaducte și multe alte obiective turistice: Bâlea Lac, Barajul Vidraru, Cascada Bâlea, Tunelul Bâlea (care nu este iluminat artificial și are o singură bandă de circulație de șase metri), Cascada Capra, Masivul și Lacul Capra și Cetatea Poenari.

Pe timp de iarnă aici este și Hotelul de Gheață, care merită vizitat, dar mare grijă la echiparea mașinii, care trebuie neapărat să aibă jante rezistente și anvelope potrivite sezonului hibernal. 

Explorează acest drum spectaculos care străbate Munții Făgăraș, cei mai înalți munți din România, și care atinge o altitudine de 2042 de metri.

Transalpina

Cunoscut încă de pe vremea romanilor, denumit Drumul Regelui sau Șoseaua dintre nori, Transalpina este un drum montan care ajunge la o altitudine maximă de 2145 de metri și are o lungime de 148 de kilometri. Acest traseu care face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba șerpuiește printre culmi muntoase și prăpăstii adânci este spectaculos, dar totodată este și cea mai periculoasă șosea din țară.

Obiectivele turistice de pe traseu sunt: Cheile Oltețului, Peștera Polovragi, Lacul Oasa, Peștera Muierii sau stațiunea Rânca. 

Transrarău

Așa cum îi spune și numele, este un traseu rutier în Munții Rarău, între localitățile Pojorata și Chiril, și mai este denumit „Drumul Comorilor”. Ușor de străbătut, cu o altitudine maximă de 1400 de metri, acest drum montan asfaltat în lungime de 27 de kilometri are numeroase refugii de unde poți să admiri superbele peisaje montane. 

În zonă găsești și obiective turistice pitorești, precum Piatra Șoimului, Pietrele Doamnei, Izvorul Giumalău, Stâncile Adam și Eva.

Gheorgheni – Bicaz – Târgu Neamț

Traseul este cunoscut mai ales pentru Cheile Bicazului și reprezintă un drum montan spectaculos, unde navighezi pe serpentine dificile pe lângă pereții de calcar ai stâncilor. Drumul are o lungime totală de 145 de kilometri și are ca principală atracție turistică Parcul Național Cheile Bicazului–Hășmaș, cu Peștera Tunel, Vârful Hășmașu Mare, Rezervația Cheile Șugăului, Cheile Lăpușului, Piatra Altarului.

Un alt punct de interes este Lacul Roșu, un lac de baraj natural format în urma prăbușirii unui versant în anul 1838. Este indicat să începi traseul din Gheorgheni, apoi să treci prin Bicaz până la Târgu Neamț.

Cazanele Dunării - Porțile de Fier

Lungimea de 141 de kilometri a acestui traseu cuprinde localitățile Pojejena,  Dubova, Orșova, Porțile de Fier și Drobeta-Turnu Severin. Are o dificultate mai redusă decât drumurile montane, dar pe serpentinele sale domoale poți să admiri peisajele minunate pe care le creează Dunărea la intrarea în țară.

Cele mai cunoscute obiective turistice din zonă sunt: Cazanele Dunării, unde se află Chipul lui Decebal, cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, Tabula Traiana, hidrocentrala Porțile de Fier, Gura Ponicovei sau Peștera Veterani.

Valea Jiului și Defileul Jiului

Sunt două trasee separate, iar iubitorii de drumeții rutiere le parcurg pe amândouă când ajung în zonă, pentru că oferă peisaje superbe și o experiență memorabilă pentru șofat.

Primul dintre trasee: Târgu Jiu, Valea Jiului, Hațeg are o lungime de 147 de kilometri și este ușor de parcurs, așa că drumeții pot să admire în voie frumusețile montane, mai ales că este un drum puțin circulat.

Al doilea traseu Târgu Jiu, Defileul Jiului, Petroșani are o lungime de 58 de kilometri și impresionează prin tunelurile săpate în munte și prin frumusețea sălbatică a Defileului Jiului.

Echipează mașina de drum și pleacă în aventură, căci te așteaptă în România unele dintre cele mai frumoase trasee rutiere din Europa și chiar din lume. Te bucuri de peisaje montane, serpentine dificile, urcușuri abrupte, dar și de păduri seculare, sate pitorești, cetăți medievale, obiective naturale unice și atracții turistice interesante.