Program comenzi: L-V 08:00 - 18:00

Comenzile se fac pe site, nu putem prelua comenzi telefonice!

Program comenzi: L-V 08:00 - 18:00

Comenzile se fac pe site, nu putem prelua comenzi telefonice!

Dimensiune anvelope:

Sezon:

Producator:

Dimensiuni uzuale:

Tip janta:

Dimensiune jante:

Producator:

Dimensiune anvelope:

Destinatie:

Utilizare:

Producator:

Dimensiune anvelope:

Camera:

Producator:

Dimensiune anvelope fata:

Dimensiune anvelope spate:

Producator:

Sezon:

Un drum numit siguranta; parcurge-l cu anvelopele potrivite!


Se spune ca nu destinatia este importanta, ci drumul pana la ea.

Noi credem ca indiferent care este destinatia, cel mai important este sa ajungem acolo pe un drum marcat de siguranta. Iar daca decidem sa parcurgem acel drum la volanul masinii, primul pas spre siguranta este alegerea anvelopelor corespunzatoare din punct de vedere tehnic, calitativ sau meteorologic. Mai precis, sa facem alegerea anvelopelor intr-un mod responsabil si informat.

Asadar, este important sa luam in serios recomandarile specialistilor care ne sfatuiesc sa montam 4 cauciucuri identice, de exemplu, astfel incat anvelopele sa fie utilizate la capacitatea lor maxima si sa ofere performanta adecvata pentru care au fost concepute. Pentru un condus deopotriva performant si sigur, la fel de importanta este alegerea dimensiunilor sugerate de producatori ori alegerea anvelopelor in functie de sezonul pe care il traversam, avand in vedere faptul ca fiecare tip de anvelopa - fie ea de vara, de iarna sau all season - este conceputa special pentru a oferi o experienta la volan cat mai sigura si confortabila in conditiile de drum specifice fiecarui anotimp.

Pentru a constientiza mai bine diversitatea in materie de anvelope, dar si pentru a intelege mai bine criteriile in functie de care ar fi indicat sa luam decizia achizitionarii unui anumit tip de cauciucuri in defavoarea altuia, iata cateva notiuni explicate mai in detaliu despre anvelopele disponibile inclusiv in oferta Anvelocors.ro:

Anvelopa directionala

Anvelopa care trebuie montata astfel incat sa se invarta intr-un anumit sens pentru a oferi performante maxime. Acest tip de anvelope ofera urmatoarele avantaje: zgomot redus, o mai buna tractiune pe carosabil umed si protectie mai mare in cazul acvaplanarii.

Anvelopa run-flat

In cazul anvelopelor de tip run-flat, in ciuda pierderii presiunii, cauciucul nu se desprinde de pe janta oferind posibilitatea de a mai circula pana la 80 Km distanta - suficient pentru a ajunge la urmatorul service sau dealer de cauciucuri.

Anvelope pentru vehicule comerciale

Anvelope special concepute pentru camioane usoare, camioane utilitare si autobuze. Prioritatile acestor anvelope sunt economia de combustibil si kilometrajul ridicat.

Anvelope cu crampoane (tinte/tepi/cuie)

Crampoanele sunt stifturi de metal sau otel introduse in profilul anvelopelor ramanand in afara profilului circa 1,5-2,2 mm. Acestea redau autovehiculului aderenta pe un carosabil acoperit cu gheata dar, aderenta scade semnificativ comparativ cu anvelopele normale, cand aceste anvelope ating carosabil uscat. Pe deasupra, si carosabilul este deformat mai repede datorita acestor crampoane. Datorita acestor motive, folosirea acestor anvelope este permisa numai in anumite perioade a anului. In unele state, folosirea acestor anvelope este strict interzisa si se impun si unele limitari de viteza. Viteza maxima este de 80 km/h pe drumuri nationale si 100 km/h pe autobande. Anvelopele cu crampoane sunt permise numai pentru autovehicule de pana la 3,5 tone si este de retinut faptul ca aceste anvelope produc un zgomot puternic la rulare si distanta de franare este mai mare pe carosabil uscat.

Anvelope de iarna

Pe langa un profil special cu lamele pentru o aderenta mai buna, anvelopele de iarna sunt construite dintr-un amestec de cauciuc special, ce nu permite intarirea cauciucului la temperaturi reci. Anvelopele de iarna sunt construite dintr-un amestec special de cauciuc fiind mai adaptive la conditiile de drum pe timp de iarna decat anvelopele de vara. Asadar, autovehiculul are o aderenta mult mai buna chiar si la cele mai mici temperaturi. Profilul optim pentru carosabilul pe timp de iarna, reduce pericolul de acvaplanare si ofera aderenta optima pe gheata si zapada. Adancimile mai mari in profilul anvelopei si lamele suplimentare ofera o stabilitate mai mare la schimbarea conditilor de drum intre zapada, umezeala sau carosabil uscat. Marcajul „M+S” (sau M&S; M.S), este marcajul care apare pe anvelopele de iarna si cele allseason. Pe unele produse, apare si „simbolul fulgului de nea”. Marcajul M+S impreuna cu „fulgul de nea” reprezinta un standard de calitate foarte inalt.

Anvelope de tip C

Anvelopele de tip C sunt anvelope cu o capacitate de incarcare foarte mare. Prescurtarea „C” vine de la „Comercial”. Acestea sunt fabricate pentru vehicule comerciale. Acestea pot fi pentru camioane, transportere, camioane cu platforme si/sau dube - vehicule care la o viteza comparativ mica trebuie sa transporte incarcaturi mari. Anvelopele intarite cu multistraturi de carbon sunt mai viabile decat pneurile ranforsate.

Anvelope de vara

Atat pe carosabil uscat cat si in alte conditii meteorologice, anvelopele trebuie sa corespunda anumitor prevederi si standarde de siguranta. In comparatie cu anvelopele de iarna, compozitia cauciucului anvelopelor de vara nu este asa de elastica, nici la temperaturi mai ridicate. Prin aceasta, rezistenta la rulare si uzura sunt reduse, ceea ce duce la valori mai mari de distante de rulare, confort la condus si stabilitate.

Anvelope late

Nu exista o definitie clara pentru acest tip de pneuri. De obicei sunt anvelope cu inaltimea marginii de 55 sau mica (de exemplu 205/55 R 16). Avantaje: cresterea semnificativa a stabilitatii vehiculului, o precizie mai buna a directiei, facilitand montarea unor sisteme de franare mai mari si mai eficace, capacitatea mai mare de viteza.

Anvelope mixte

Desi nu este interzis în mod expres, expertii si producatorii de anvelope nu recomanda folosirea unor anvelope produse de producatori diferite sau avand profiluri diferite (de exemplu daca folosim 2 anvelope de vara si doua de iarna, montate pe acelasi vehicul, siguranta in timpul conducerii poate fi afectata destul de mult, aceste anvelope fiind concepute pentru a intruni standarde specifice fiecarui anotimp in parte). Folosind anvelopele de vara in timpul iernii pe un carosabil inghetat, axele se vor bloca mai repede ducand la o franare brusca si o blocare a rotilor. De asemenea, este total interzisa montarea unor anvelope de dimensiuni diferite, exceptie facand montarea unei anvelope de rezerva pentru a facilita transportul pana la cel mai apropiat service.

Anvelope off-road

Reprezinta un tip de anvelope concepute special pentru a fi utilizate pe teren accidentat sau cu denivelari - folosite de obicei pe masini de tip 4x4.

Anvelope ranforsate

Anvelopele ranforsate sunt folosite pentru a sustine o greutate mai mare decat cele normale. Le putem recunoaste dupa marcajul RF (cuvant din engleza „reinforced”, intarit) sau „XL”, respectiv „Extra-Load”/”EL”. Sunt folosite pentru transportere, microbuze, vehicule 4X4 etc. Montarea anvelopelor pe autovehicul nu inseamna ca automat are un indice de greutate mai mare, ci necesita si o presiune mult mai mare in anvelope. Pentru aceasta trebuie citite actele autovehiculului unde este prezent indicele de greutate admis.

Anvelope Slick

Anvelopele de tip „Slick” reprezinta anvelopele care nu au profil pe banda de rulare. Aceaste anvelope au o cale de rulare plana; sunt destinate exclusiv utilizarii pe asfalt uscat sau usor umed.

Alege siguranta, intotdeauna! Iar cand ai dificultati in a o identifica, consulta cu incredere un specialist!

Drumuri bune!